Lymphomed - vooruwwelzijn-nl

Ga naar de inhoud

Lymphomed

1. Lymfedrainage

De voornaamste functie van de lymfecirculatie is het schoonmaken van het lichaam.
De lymfe voert afvalstoffen en overtollig vocht uit de ruimtes tussen de cellen af en vervoert het naar de filterstations (lymfeklieren). De wijze waarop dit gebeurt vindt plaats door beweging, samentrekking van de spieren en een diepe ademhaling. Deze circulatie zorgt ervoor dat het lymfevocht wordt verplaatst. Een slecht werkende lymfe kan leiden tot oedeem en vetophopingen, cellulitis, migraine, spataders, vermoeidheid, onrustige benen, evenals allergieklachten. Een goede doorstroming van het lymfevocht en de afvoering van gifstoffen bevordert het verkrijgen van een gezond en vitaal lichaam, waardoor men tot meer in staat is. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken, waardoor het lichaam de afvalstoffen beter kan afvoeren.
Lymphomed
Lymfe meten en draineren

Om te bepalen of zich in het lymfesysteem een blokkade bevindt wordt de lymfecirculatie doorgemeten. Dan wordt duidelijk of er een blokkade aanwezig is en zo ja, waar deze zich bevindt. Ook valt de ernst van de blokkade te meten en of deze zich op meerdere plaatsen bevindt.
Na deze meting wordt een indicatie gegeven van de aard van de blokkade(s). Aansluitend volgt een behandeling van een kwartier. Aan u is de keuze of u verder behandeld wilt worden.
De praktijk heeft uitgewezen, dat met 12 lymfedrainage behandelingen het gewenste resultaat veelal wordt bereikt.

Na een intakegesprek vindt aansluitend een meting plaats.
Toepassen in kuurverband gedurende zes aaneengesloten weken 2x per week totaal 12 behandelingen.
Aan te bevelen: 1x per maand of zes weken.

Bij ieder bezoek dient u zelf mee te brengen: 2 badhanddoeken.

2. Het spiertraining programma en vetverbranding

Dit programma wordt toegepast om het figuur te corrigeren. Men kan dan denken aan het verstevigen van de buik, bovenbenen, armen en billen. Ook is het goed toe te passen voor de wintersport, zodat men niet de eerste dagen met spierpijn hoeft te lopen. Voordat men aan het spiertraining programma begint moet men eerst een aantal lymfebehandelingen hebben gehad. Het lichaam dient eerst van binnenuit te worden schoongemaakt om de vrijkomende afvalstoffen, zoals vetten af te voeren. Voor een goed resultaat is een gehele kuur een vereiste.

Na een intakegesprek vindt aansluitend een meting plaats.
Toepassen in kuurverband gedurende zes aaneengesloten weken 2x per week totaal 12 behandelingen.
Aan te bevelen: 1x per maand of zes weken.

Bij ieder bezoek dient u zelf mee te brengen: 2 badhanddoeken.

3. (Chronische)pijnbestrijding (In bewerking).

Terug naar de inhoud