Voetverzorging - vooruwwelzijn-nl

Ga naar de inhoud

Voetverzorging

1. Chiropodie/Pedicure

Veel mensen hebben dagelijks last van voetproblemen, waardoor het lopen moeilijker wordt. Mede daardoor neemt men een verkeerde houding aan en ontstaan andere klachten, zoals eeltvorming, likdoorns en/of nagelproblemen.
De problemen aan uw voeten kunnen op termijn ook uw houding veranderen en leiden tot nek- en rugklachten.
pedicuur
Onze methode is er op gericht om vanuit een voetanalyse de juiste behandeling toe te passen.
Door een goede voetverzorging kunnen veel problemen worden voorkomen.

Pedicurebehandeling:
Analyse van de voet, knippen van de nagels, verwijderen van overtollig eelt en eventuele likdoorns; behandelen van ingegroeide nagels en het frezen en polijsten van de nagels, alsmede het verzorgen van de nagelriemen en tot slot het inmasseren met verzorgende voetencrème.
Duur: 30 - 45 minuten.

Bij ieder bezoek dient u zelf mee te brengen: 1 badhanddoek.

2. Voetreflexmassage

Voetzonereflexologie is een oude geneeswijze die oorspronkelijk afkomstig is uit China en India. Voetreflextherapie gaat uit van de gedachte dat de mens een eenheid vormt van lichaam en geest. Als deze in harmonie zijn ervaren wij dit als een teken van gezond zijn.
Als het evenwicht is verstoord ontstaan er klachten, welke zich bij ieder op een andere wijze kunnen uiten. Mogelijke verschijnselen zoals hoofdpijn, algehele vermoeidheid, een ontregelde spijsvertering en ook rugklachten wijzen op stress en dienen niet te worden genegeerd.
Deze vorm van massage gaat uit van de theorie dat alle delen van het lichaam op de voet zijn geprojecteerd. De reflexzones in de voeten corresponderen met organen, spieren, botten en weefsels in het lichaam. Van het geven van een impuls op deze reflexzones gaat een stimulerende werking uit. Dit zorgt er voor dat het zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd. Na een reeks behandelingen zal dit resulteren in het herstel van de natuurlijke balans in het lichaam en het verdwijnen van de eerder geuite klachten.

Na een intakegesprek vindt de eerste behandeling plaats. Deze duurt 1 à 1 ½ uur.
De vervolgbehandelingen duren 45 minuten.
Toepassing in kuurverband: gedurende drie aaneengesloten weken 2x per week.

Bij ieder bezoek dient u zelf mee te brengen: 2 badhanddoeken.

3. Voetmassage

Deze ontspannen voetmassage is afgeleid van de voetreflexmassage. Door het masseren van de voeten wordt een betere doorbloeding bevorderd en de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd.

Duur behandeling: 30 minuten.

Bij ieder bezoek dient u zelf mee te brengen: 2 badhanddoeken.

Terug naar de inhoud